PASEMBOR

 

Dulu masa belia remaja, mak selalu buatkan pasembor sebagai juadah berbuka untuk kami sekeluarga . mak masak macam nie πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘. 

Bahan A

sengkuang ( potong memanjang )

timun ( potong memanjang )

tauge ( celur )

telur rebus

cucuq tepung

cucuq udang

bawang goreng

 * pilihan klu ada lagi sedap buatkan cucuq ketam 

 


 

bahan kuah 

 

biskut marie ( rendam dlm air dan blander )

kacang tanah ( digoreng dan dikisar separa hancur )

bijan ( disangai )

serbuk cili ( dibancuh dgn air ) wajib serbuk cili 

asam jawa

gula 

garam

cara masak 

 rebus semua bahan dalam periuk dengan api yang perlahan sampai masak dan berasa . 

 

boleh dihidangkan  bersama bahan A


Comments

Popular Posts