Thursday, July 16, 2009

Bismillah 6

Bismillah nie mak suruh amal ...kata mak mudah bersalin ..alhamdullilah Allah mudahkan aku bersalin ...last salinan hilang hehehehe mengafal sungguh... tu ... nie search dalam internet dapat jadi kongsi la sapa nak baca banyak faedahnya dalam website tu.



Makbul segala hajat dan cita-cita.
Luas rezkinya.
Jika ditiup kpd perempuan nescaya kasih ia kepada kita.
Menang dalam peperangan.
Penerang hati.
Diajuhkan dari segala penyakit.
Dibaca 70 kali tiap-tiap hari aman dari ancaman raja-raja dan pembesar yang zalim yang hendak membunuhnya.
Dibaca ditempat yahng suci nescaya dapat melihat malaikat, jin dan syaitan.
Dibaca dimalam jumaat 20 kali boleh melihat orang didalam kubur.
Aman daripada binatang2 buas.
Air laut menjadi tawar.
Terlepas daripada terkena bunuh juka dibaca kepada tubuh badan.
Jika ditulis dan dijadikan azimat atau dibaca pada sawah aman daripada ancaman babi, tikus atau burung.
Terselamat daripada bahaya musuh dan seteru.
Terselamat dari karam dilaut.
Jika dibaca pada minyak malam jumaat tiga kali boleh memudahkan perempuan beranak jika meminumnya.
Orang yang pekak jika dibaca pada telinganya selam 7 hari nescaya mendengar.
Orang gila atau yang dirasuk oleh iblis apabila dibaca ditelinga tiga kali insyaallah lari iblisnya.
Boleh tawarkan segala jenis bisa termasuk bisa sengat binatang seperti lebah, ular dan ikan.
Boleh tawarkan segala jenis racun dan santau, seperti yang diperbuat daripada miang rebung, ulat buku mati beragan, hempedu katak dan sebagainya.
Terkeluar daripada penjara apabila dibaca bersungguh-sungguh.
Dijadikan jampi untuk menghalau jin dan syaitan.
Doa

mai kita pakat baca doa nie, nie dari web Darul syifa .. insyaallah menghalang dari sihir, makluk halus , meringankan kesakitan dll. aku selalu baca kat anak malam-malam .



banyak lagi doa leh ambil sini Darul Syifa
Ubuntu lagi ...............

nota or apa tentang ubuntu leh baca kat cni

http://melayubuntu.com.my

banyak note dan ilmu dari blog niee jom kita study. banyak kelebihi guna ubuntu niee... tak reti la nak cerita ...bila guna baru tau

http://ubuntu.com.my/

last ini screen komputer aku guna UBUNTU

berjayaaaaaaaaaaaaaa.......... hehehe budak baru belajar heheheeheh

UBUNTU

unik nama ni ... ubuntu .....Apa itu Ubuntu?

Ubuntu adalah sebuah sistem operasi lengkap yang berasaskan Linux. Ia sesuai digunakan pada pelbagai jenis komputer. Apa yang menarik mengenai Ubuntu ialah, ianya PERCUMA!!! Anda bebas menggunakannya di mana sahaja. Ubuntu juga dilengkapi dengan aplikasi asas yang anda perlukan.Perisian yang disertakan dalam Ubuntu adalah bebas dan bersumber terbuka. Hebat bukan?

angan tak percaya, Ubuntu memang percuma. Anda boleh muat turun, disalin dalam cakera padat dan dikongsi dengan sesiapa sahaja. Bukan seperti perisian Microsoft Windows yang memerlukan anda membayar lesen. Sungguhpun Ubuntu tidak kebal,namun setakat ini, tiada lagi virus yang dapat menerobos masuk ke sistem operasi ini.

selasa lepas aku baru g kursus linux kat ict jadi itu la yang aku dapat belajar... best gila ...now aku dah berjaya install ubuntu kat komputer nie dan time edit blog memeang guna ubuntu ... fuh bestnyaa.

x sampai beberapa minit download dan install

nie p yang sempat ambil time install tadi