Thursday, July 30, 2009



fuyoooooooooo .... buat lagi acar tahun niee...ingat nak g beli je tahun niee malas nk buat tapi last terlintas gak naknak buatdah nak masuk bulan pos jee siap cari barang nak buat acar bekalan makan sahur hehehehe... cadng nak bagi mak dan mertua rasa tapi jauh sangat nti meleleh bila pos .... x da sapa kee nak mai cni leh la kirim balik kampung.


UPSI Dilanda H1N1

patut masuk keja pepagi sunyi ...rupa upsi dah kena serang H1N1 ye risau gak aku nie takut dijangkitan ..try call pusat kesihatn tak dapat maklumat ..katanya tak leh bagi detail... yang hairan penyakit tu leh maut ... apasalahnya bagi keterangan detail at list tau student fakulti mana yang kena ... hari ni nasib semua staf juga dibagi cuti risau sangat2. seingat aku dok pejabat je berinteraksi dengan student seni tapi masalah ada g pameran buku risau tul....la nie nak g pasar pun dah beringat makan apa yang ada dlm stok jee. Tanjong malim telah tercemar dengar pakat-pakat balik kampung, tapi nak balik kampung takut terbawa lak virus tu dok umah je la. cuti lama nie aduhaiiiii

tadi lak suami aku sms bagitau sekolah dia dah 10 org budak demam serantak. patut cuti juga sekolah tu sekolah berdekatan dah mula tutup dgr c.

Tuesday, July 28, 2009

Koleksi Buku

antara koleksi buku yang membantu aku meneruskan hobi




Koleksi Buku

Tadi aku g Pesta buku UPSI... apa lagi dari satu gerai buku ke satu gerai aku melompat..mencari buku untuk merealisasikan hobi aku akhirnya jumpa juga ... fuhh... dua sekali aku beli alamat ikat perutla bulan nie x pa belajar berpuasa nak masuk ramadhan dah nie


Ular Oh Ular

napa la mai dok kat pejabat nie... terkejut aku nak g toilet basuh tangan lepas makan dah jam 1 makan tengahari la...tup-tup jalan depan makmal komputer tengok tergantung elok je kat tepi pintu....bila tengok cantik ular plastik kee dia bergerak terkejut aku terus lari g toilet mula rasa tak sedap dah takut terbang ke , mana tau ular tu leh terbang . Geli tak terkata belek merata tempat tapi dalam hati ular plastik tu bergerak tadi sebab angin tu.

OTW balik toilet nak masuk pejabat aku nie lalu juga pintu tu lagi dah jalan lain jauh...pelan2 jalan g pintu tu dalam hati harap-harap ular plastik la.. tup-tup ditoleh tengok aku... lariiii .. sampai surau macam mana nie nak masuk opis macam nak nangis mula baju diangkat seluar diangkat geli semacam je....

tengok dr jauh x nampak pulak jadi aku jalan pelan-pelan g kat pintu lagi...ha .. tak da , dah terbang kemana mula la belek sana sini hati dup dap dup dap .... last nampak kepala dia bawah alang pintu bahagian atas..agaknya dia terkejut kat aku tadi lari dia pun sembunyi. aku lari sekali melintasi pintu tu terus g pintu opis buka masuk terus call bilik juruteknik alamak bz lak ... last call bilik pereka harap ada org alhamdullilah khalid jawab call

terus aku minta mai sini tengok ular niee aku dah x leh duduk takut, geli dan risau ular masuk makmal. Nasib la ada Jai dan Khalid akhirnya tertewas juga ular tu.










aku rasa ular tu naik ikut pokok nie hehehehe dah belakang tu semak dan sungai

Jerubu

kesian idlan kalau tak balik dr umah pengasuh ada gak jalan-jalan ... dah musim jerubu jadi dok umah jee...aku nafas pun cam x best ..kawasan perumahan tu nampak sangat udara tak ok ..setiap hari tunggu hujan jee... akibatnya lambat lepa tengok pintu terbuka idlan terus lari keluar dengan tak pakai seluar tanya nak g mana nak jalan-jalan. hehehehe aduhaiiiii anakku