Friday, September 09, 2011


cenderamata ..

akhir siap gak aku buat benda nie.. risau sangat x sempat siap masa dah suntuk... tinggal cari gula2 je lagi...

Thursday, September 08, 2011


sekarang jam 3.30 pagi ..tetiba terjaga jam 2 tadi dah x dapat tdr..biasala tu ye dlm keadaan mcm nie..seluruh badan sakit.. dalam kepala dah siap nak g rendam bihun keluarkan daging dan ayam untuk digoreng pagi nti dijadikan bekalan utk idlan ke umah pengasuh dan aku ke opis.
Bila dah jaga dgn baby sekali jaga..dapat berasa gerakannya..aduhai nikmatnya bila dia bergerak dan menendang2..berombak kulit perut..dulu masa mengandungkan idlan x merasa macam tu tapi bergerak kali nie pun dah sakit-sakit ...sabar..banyak2...ni dah x lama dah... ha dah cukup 9 bulan insyaallah 9 bulan 10 hari ye adik.. sabar ye.. doc. last jumpa kata semua ok.. cuma doc minta pastikan gerakkan baby dikira dengan betul... badan penat sangat kadang2 buat aku terlupa dan tidak sedar gerakkannya.. bahaya tu.. dah mcm2 penyakit dibawa ... bila usia meningkat.. badan lak obesiti..itu la masalahnya bila berbadan dua senang je penyakit datang.. tapi tak kisah janji aku dan baby sihat lepas niee ..harap2 penyakit tu pergi selepas kelahiran nanti.
mak ayah mggu depan mai.. aku minta depa mai ..maaf masih lagi nak menyusahkan mak dan ayah... bila mak dan ayah ada sini bersemangat dan kuat ckit nak meyerah diri kat spital 19 nti.. dalam kepala mcm2 fikir.

SEMOGA SEMUANYA SELAMAT


Kurma Bersalut Coklat Berbadam

satu lagi menu raya yang sempat aku buat malam raya hari tu... bila dgr nurul ceta kak dia buat kurma nie aku pun apa lagi try mmg best..kebetulan coklat ada stok kat umah.. tp x dapat byk sebab stok kurma aku terhad... takat mana yang ada je la..janji dapat gak merasa. Alhamdullilah