Friday, May 15, 2009

Kek Butter Buat Mama Sekeluarga, Pak Lang Sekeluarga , Mak Tok dan Tok Ayah

Buat bekalan dalam perjalanan pulang ke kedah



Kek Coklat Kukus Buat Mama Sekeluarga , Pak Lang Sekeluarga , Mak Tok dan Tok Ayah

Buat bekalan pulang ke kedah selain sandwish dan bihun.


Thursday, May 14, 2009

Kudis

Kesian idlan dijangkitio kudis dari kawan kat umah pengasuh .. merah-merah kulit, sakit perit tu sampai demam - demam dia. Besar-besar lak tu kudis tu

Memori Semasa Tok Ayah & Mak Tok , Mama Sekeluarga dan Pak lang Sekeluarga Mai Rumah

























klik sini untuk tengok hasil tangan mama












Monday, May 11, 2009

My Tag

1. Was your first pregnancy planned?
tak da planing gak , ikut reseki Tuhan nak bagi janji ada, Alhamdullilah dua bulan kosong bulan ketiga dah ada

2. What was your second choice name for your opposite gender name?
ada... ada

3. What were your reactions?
suka gila hehehehe memang ternanti-nanti

4. How old were you?
32 tahun

5. How did you find out you were pregnant?
period tak datang sebulan lepas tu perut sakit g doktor kata ada cyis , next month g lagi chek sebab period x dtg gak test positif ..

6. Who did you tell first?
my hubby

7. Did you want to find out the sex?
naluri kata lelaki, g scan nak cek fizikal sbb g klinik kerajaan x cakap apa -apa pun last g swasta cek doktor cakap lelaki

8. Due date?
lipa tapi ikut due selepas raya dlm dua minggu akhir bln 10 awal bulan 11 rasanya

9. Did you have morning sickness?
ada ... pagi2 sure muntah perik rasanya, sayur semua x leh nak makan, susu x nak ,sentiasa pening nak tidor jee.

10. What did you crave?
nak makan amra ... kesian tul call mak minta ayah cari kat kedah masa nak balik kg tu, call suami minta cari kat johor masa dia dok johor last jumpa kat umah cina tu dia tanam luar umah ...tq byk2.

11. What was your first child's sex?
boy ....

12. How many pounds did you gain throughout the pregnacy?
ini lupa tapi naik banyak sebab nurse sampai dua kali suruh minta minum air gula loya gila ...seksa betul

13. Did you have any complications during your pregnancy?
darah kurang bila lupa makan ubat, darah tinggi masa 7 bulan keatas sampai di paksa bersalin 35 minggu

14. Where did you give birth?
hospt. Slim river

15. How many hours were you in labor?
10 hr dok wad ( masuk yang kedua kali )jam 2 tengahari lepas makan doktor mai kat wad suruh masuk labor room nak masuk ubat sebab x leh tunggu bahaya pada baby. jam 11 malam keluar balik tak da sakit pun . jam 12.30 malam masuk balik dah sakit sangat jam 2 bersalin. Alhamdullilah

16. Who drove you to the hospital?
my hubby

17. Who watched you given birth?
2 nurse , 1 attanded ...doktor mai bila ada masalah nak jahit

18. Was it natural or c-section?
natural

19. Did you take medicine to ease the pain?
ubat paksa bersalin la doktor masukkan ..baby masa tu baru 35 minggu sakit gila .... x leh rehat lansung x sampai seminit sakit samapi minta ubat tahan sakit

20. How much did your child weigh?
2.1 kg

21.When was your child actually born?
5 hb Oktober 2007

22. What did you name him/her?
Muhammad Idlan Hakimi Bin Azhar

23. How old is your first born today?
1 Tahun 7 bulan

24. Would you do it again?
nak lagi .. tapi nak bagi kurus dulu x kurus-kurus supaya tak dapat baby pramatang lagi kesian baby tu doktor cucuk sana cni

alamak sab x tau nak tag kat sapa, kat uji leh tak…..