Tuesday, December 14, 2010


BAWA MULUT/MENGATA/MENGFITNAH DAN SEANGKATAN DENGANNYA

baru2 nie ..aku dengar khabar buruk... amboi... bawa mulut ..macam-macam dikatanya habis kait-kait aku ... satu pihak lagi nun sana mencari pasal entah apa-apa ...nie gara-gara mau cari gaduh jee..... aduhai... tak sayang mulut sungguh... dah lama aku simpan benggang gila aku ...bila amarah dah naik ...cepat-cepat aku g toilet ambil air solat ... tapi tu la kesabaran ada had dah meletup baru tau ... bayangkan dah berapa tahun aku berkerja dibawah bumbung yang sama hal yang sama berlaku berulang-ulang akibat busuk hati...yang tak wangi lagi...dan kita aku ungkapkan " Bahawasanya..mereka-mereka itu adalah manusia yang tak reti berdunia dengan manusia yang lain ..ada baiknya ..muhasabah diri.. macamana pandangan masyarakat sekeliling... mesra or tidak mesra dengan diri demo tu... jangan asyik membodek..sepanjang zaman..errrrrrr... ... tahap kebencian tahap dewa dah niee... mcmana nak aku maafkan manusia2 sebegini rupa... Sampai satu tahap nama sama lak dengan orang lain naik geli aku nak sebut nama demo tu......haha...
aku pun bukan baik ..juga ...aku sedar aku sapa ..aku keja ikut arahan ketua...tu sebab payah tul nak buat cam doktor fazilah kamsah sarankan " sebelum tidur maaafkan semua orang ...dulu pernah buat tapi bila demo nie buatlagi macam-macam hal..." Boleh maafkan kee orang macam niee... biar aku fikir 100 tahun lagi.

Wednesday, December 01, 2010

Bercuti Di Langkawi
kantan ambil cuti panjang hr tu ... balik kampung semperna cuti raya haji ... nak settle kan hal-hal di kampung...sama ... ..satu hari mysuami ingat kan hari ulang tahun pernikahan kami .. last buat keputusan g jalan2 ke langkawi ... dptla 2 hari ...terubat rindu dpt jejak langkawi .. bila sewa keta pusing langkawi ... boring lak dah tempat sama lawati .. yang penting dapat ziarah sanak saudara sana..









banyak juga perubahan di langkawi ... kawasan kuah ..banyak kawasan pinggir pantai ditambak dijadikan tempat pelancongan ..keindahan semula jadi dah hilang. tapi di pantai pasir tengkorak tu fuh mmg best ...tempat sejuk jee... cantik..dgn alam semula jadi ..sesapa nak g ..chalet ctu rm50 semlm tapi jauh ke dlm hutan la ckit tp berdepan pantai.







Mari Kita Buat Coklat

lama tul ...tak update blog ..bz gila... dah naik sawang ha... ..ok la ...mari kita buat coklat ..sekarang nie org gila2 buat coklat tapi sekitar tg malim payah tul cari coklat compaun ...pening juga... bila ada pemintaan ...dapat satu jenis ...nie tapi rasa kurang kit laa...coklat dia ......tpi hari tu balik as ...g satu kedai depan stadium darul aman fuh.... best gila semua barang ada ... mai tgk coklat yang kantan buat niee

nie coklat ..firstime buat ..selepas ..cikgu sekolah felda seoharto bagi ilmu ...terima kasih cikgu




bahan -bahan yang boleh kita buh ...dalam coklat ...



nie lak coklat buat buah tangan balik kampung raya haji lepas

Thursday, September 02, 2010

Friday, August 20, 2010



Menu berbuka puasa

resepi klik sini

Thursday, August 19, 2010



lama tul tak update blog.. bz gila ..setup makmal ..baru pindah.. apapun selamat menjalani ibadah berpuasa.

Tuesday, August 03, 2010

Brithday Nor Adilah, Abul dan mei

bestnya buat sambutan hari lahir kan ..tengok kami dapat makan kek secret resepi ..tq nor, abul dan mei... mei kenduri masuk umah baru.






Kenangan bersama Tie sekeluarga


Berkelah Di sungai Samak

Bestnya berkelah ..bila lagi nak g berkelah nie










Thursday, July 29, 2010

Marah Betul Aku

aduhai lama tak update blog ... bz tul sejak dua menjak nie... tension tul aku dgn mamat sorg nie... angin apa tah ...macam nak kena kan aku je... aku dah la jenis panas baran ... sabaq lama dah .. makin lama nampak kecik je org tu... aku dah cuba elak...perang ...dia lagi tuang minyak...

pikirla kalau nak ambil balik tanah jajahan ..g jumpa pentadbiran g jumpa kj g la jumpa sapa2 ... minta hang nak balik tempat tu... aku sendiri tak nak aku galas beban banyak kat bahu aku ...baik aku buat keja aku je... nie buat naya ...mula kunci , lepas tu aset iventory... lepas tu kunci almari software lak...lepas tu password dan lain-lain lagi ...( nak Senarai juga kee )...amboi tadi main tempik ikut suka hati jee ...bukan aku goyang kaki..aku dok bincang ttg keja ..aku ada tetamu ... bukan berpoya-poya tetamu datang atas urusan kerja ... awat hang sorg je ke keja ... org lain goyang kaki ...habis semua kena libas...habis semua kena perli
...

pikirla hubungan org sekeliling ...semua lari menjauh ...kerna sikap yang .hdkhahehfhfslfdjaljdlks.... payah aku nak cakap

Friday, June 25, 2010

Adam & Zafran bersunat



Kenduri Kawin