Wednesday, September 19, 2012

Pesanan dan Belian Cheese Powder

( sms/phone )
Dalilah - 0134623100
Azhar - 0197017881
Zaidah - 0194010306 (Sungai Petani )
Zaiti - 0194333368 ( Langkawi )


Monday, July 02, 2012

Thursday, June 14, 2012

Cheese Powder....

Kini tak perlu pergi ke KFC hanya untuk beli cheezy wedges,Cuma perlu bancuh dengan air panas, anda pasti boleh menikmati keenakkannya,boleh juga dihidang dengan potato wedges, cheese powder juga boleh dimakan bersama burger, nugget, keropok, ayam goreng, selain itu cheese powder boleh juga dibuat topping spahetti, macoroni, lambchop, chicken chop, dan lain lain sebagai pencicah. 

 









ingin cuba cheese powder 100 gm Rm 6.00
http://tanjungmalimcheesepowder.blogspot.com/ 

Sunday, May 20, 2012

Cuti minggu hari masak.

cuti jee..mula kepala memikir nak masak apa utk my family... auni dah tau hidangan bubur nasi tp yang lain......kali nie buat mee rebus udang... sedap juga... tapi best lagi mee rebus resepi bonda tercinta...hehehe...biasala . tp yang penting idlan suka : D.

resepi  kat sini yeehttp://resepikantan.blogspot.com/



 idlan x nak makan guna sudu katanya ustazah suruh makan dgn tangan kacau juga ..makan kuah guna tangan niee...ibu tengur tak mau pakai ckp ustazah juga ..betuii.

 nie layan gambar jee.....

Friday, May 18, 2012

http://cheesepowder.weebly.com/


kuih cara






Kuih cara manis..... sedap nieee... nie kuih kesukaan aku, ayahku hehehehe ... rindulak mak dan ayah bila la nak balik kg nie.

resepi.... http://resepikantan.blogspot.com/

Thursday, May 03, 2012

ROTI JALA  + KARI AYAM

dah lama teringin nak makan roti jala ...hehehe semalam cuti jaga idlan sebab sekolah dia cuti so apa lagi aku pun buat  lepas la gian nak makan roti jala .

Sukan PASTI

1 mei 2012 lepas PASTI zon Batang Padang mengadakan sukan ..best tgk bebudak main...idlan bersemangat nak g sukan kat slim river.


Monday, April 23, 2012


 Masuk je bulan april aku dah fikir-fikir menu apa nak buat bila menjelang 16/04/2012 Bday My hubby ni untuk raikan bersama anak-anak...nak beli hadiah mahal2 x mampu teman... cuma mampu masak special untuk husband ..aku buat bihun sup kesukaan dia, tiramisu dan Devil Coklat Kek je. idlan paling suka bila tengok kek.. itu katanya kek bday dia. apa2la ...idlan janji anak ibu suka .


Kesian auni x dapat menjamu selera dengan apa yang ibu masak yee... tak pa adik nti bila ada kesempatan ibu masak untuk adik lagi yee.
..love u , happy bday ayah.

Tuesday, March 20, 2012



Nie ha blog keju .... khabarnya sedap ...gila leh cuba

Wednesday, February 08, 2012



idlan ...bergambar dgn pokok kedondong ..


Kedondong / amra

jap je dah masuk bulan 2 ... ..jom tgk buah kedongdong aku... dulu masa mgandungkan idlan jenuh mencari buah nie... alhamdullilah jumpa juga akhirnya... bila dok umah sendiri aku tanam pokok nie opss bukan aku tanam, suamiku ... ibarat katanya si suami "dia buruh kasar" .. hehehe.. hasil tangan dia banyak pokok yang hidup cuma tanah kawasan kota malim tu..,. berbatu ... jenuh juga pokok nak idup subur...


Tuesday, January 31, 2012


Blog Anak Murid

Sisuami seorang Guru ..tapi kini jadi anak murid pada isterinya hehehe..ye la cikgu kat sekolah sekali tugasan belajar kena buat blog la pulak ...alhamdullilah beRjaya dengan sendiri buat blog . aku... ajaran itu ini jee tp keja buat sendiri.. baru celik it namanya.

tahniah ...to my lovely husband ..jangan marah yee...


http://aunidlan.blogspot.com/

Permata Hati Ibu & Ayah



idlan yang slim

Mood Masak
Sekarang ni asyik teringin nak makan kek...pel bagai kek nak makan ..kalau g TF tu kek pisangla yang aku beli janji kek...sejak ada auni.... masa terhad nak main masak2. auni bagi masa pagi je dr awal pagi sampai jam 10-11 pagi lepas tu masa dengan dia sepanjang hari.. so kena jadi super...women kat rumah buat keja .. idlan lak jam 7.30 pagi dah mula minta makan ..lapar ... hari cuti x da masa la nak lajakkan tidor tu lepas subuh.. terus bangun buat keja rumah.. jadi dah dua minggu dapat curi masak kek hehehe... alang2 nak masak ..cuba resepi baru.. baru best tengok bawah niee.. aktiviti hujung mggu... aktiviti nie utk besarkan lagi saiz baju ..tp alahai sukanya makan kek tu masalahnya.

resepi kat blog resepi yee...bagi sesiapa nak try http://resepikantan.blogspot.com/

kek carrot walnut

kek cream creaker kukus